Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9ТД общи приказки и помощ

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщение
    ето това се набива в маркуча само гледайте да не го сложите наобратно
    аа същия но как се слага незнам
    Alfa 155 1.9TD '97 EX
    Alfa 166 2.4 JTD EX
    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

не съм си слагал такъв до колкото знам се набива в маркуча който отива към купето фактически тази хуйня ти държи затворен големия кръг и отваря след определена температура ,един колега с същата алфа навремето си беше сложил такъв всичко беше на 6 , цената му беше по спомен нещо между 10 и 15 лева което не е зле
      АЛФА 145 TD
      sigpic

Comment

Здравей ivopifeca, колата беше доста мудна, излизаше черен дим постоянно. Като почнеш да я изфорсираш турбината започваше да се чува около 3000 оборота и изпушваше отзад. Като я занесах при майстора за сменя на носач и накладки и т.нат. , забеляза, че от самата турбина сълзи масло. Взехме решение да я смъкне и да и види състоянието. Оказасе наистина, че не е добре, турбината имаше голями радиалени и аксиалени отклонения и трябваше да се смени. След смяната проблема с пушенето се оправи, автомобила стана по-пъргав и турбината започна да се чува между 2000 и 2500 оборота. Цялата работа ми струваше 125 лева за търбина(втора употреба) и 150 лева за монтаж и демонтаж.
        Last edited by BioMach; d.m.y г., 09:13.
        Alfa Romeo 146 1.9td '97

Comment

Ясно,мерси за отговора.Да ви питам,моята като загрее държи 900 оборота.Но като потеглям,ако не подам газ се тормози и тресе,за справка имам и Крома 91 година и си тръгва без да подавам газ.Другото при натискане на педала на газстта на празен ход,първите 1-2 сантиметра от натиска,не се форсира,има ли нещо с което се регулира педала на газстта?

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
            Ясно,мерси за отговора.Да ви питам,моята като загрее държи 900 оборота.Но като потеглям,ако не подам газ се тормози и тресе,за справка имам и Крома 91 година и си тръгва без да подавам газ.Другото при натискане на педала на газстта на празен ход,първите 1-2 сантиметра от натиска,не се форсира,има ли нещо с което се регулира педала на газстта?
            Празния ход и при мен го има а за тресенето утре ще пробвам и ще ти кажа
            Alfa 155 1.9TD '97 EX
            Alfa 166 2.4 JTD EX
            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Колега ivopifeca и при мен е същата работа с потеглянето, тресе и се тормози и много ме дразни. Да видим дали някой е имал този проблем и как го е оправил...
              Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
              Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
              Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
              Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Какво масло за скоростите?Препоръчайте ми.

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                  Какво масло за скоростите?Препоръчайте ми.
                  е ти
                  Alfa 155 1.9TD '97 EX
                  Alfa 166 2.4 JTD EX
                  Alfa 156 2.4 JTD

Comment

не си давайте парите за глупости все още не съм видял счупени скорости на ТД
                    АЛФА 145 TD
                    sigpic

Comment

на етикета на капака ти виждам даже че пише 15в40 за двигателя
                      Аз досега само с 10в40 я карам,
                      вие какво сипвате ????
                      АЛФА 145 TD
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщение
                        на етикета на капака ти виждам даже че пише 15в40 за двигателя
                        Аз досега само с 10в40 я карам,
                        вие какво сипвате ????
                        До сега и аз само с 15-40 я карам..сега ще и сипя 10-40...за проба
                        Alfa 155 1.9TD '97 EX
                        Alfa 166 2.4 JTD EX
                        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Аз съм с 10-40,но мисля че 15 е по добре,но ме убедиха че за зимата 10 е по добре...ма 15 си е класика май.....

Comment

Момци,имате ли представа къде и дали изобщо имаме датчик за подгрева на горивото или си грее постоянно...нещо сутрин ми придърпва леко и може подгрева да е дал фира
                            Alfa 155 1.9TD '97 EX
                            Alfa 166 2.4 JTD EX
                            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

За много години колеги!
                              Аз имам подгрев на горивния филтър, но не ми работи. Правил съм замерване, когато е много студено до самия нагревател не стига никакъв ток, а като му подам директно от акумулатора грее. Относно датчика и той е на самата стойка на филтъра над нагревателя. Пробвах и с друг но пак нищо, незнам сигурно някъде има реле и предпазител, но нямам схема и незнам къде да ги търся.

Ако намериш схема пиши и аз да го оправям моя.
                              ПОЗДРАВИ!!!
                              Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                              Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                              Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                              Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Това трябва да е...само да я разясни някой който е на 'ти' с англ.
                                http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...%20Devices.PDF
                                ...а,май не е но нека си стои
                                Last edited by pace; d.m.y г., 16:50.
                                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                                Alfa 166 2.4 JTD EX
                                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Working...
                                X